Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:53:00 GMT

صبح نیشابور دیگر فرح‌بخش نیست

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۳۹۲۳۵

صبح نیشابور دیگر فرح‌بخش نیست

اما این روزها دیگر از صبح‌های فرح‌بخش و نسیم نشاط‌انگیز دشت نیشابور خبری نیست و به جای آن زنگ خطر آلودگی هوا به صدا درآمده و بی‌صدا همراه با شیوع کرونا جان قربانیان را می‌گیرد.
طی سال‌های گذشته رشد جمعیت، افزایش تعداد خودروهای سواری، افزایش مرتفع سازی و ایجاد شهرک‌ها و نواحی صنعتی باعث تغییرات جدی در آب ‌و هوای نیشابور شده است تا دیگر نسیم دلکش صبحگاهی نیشابور نتواند دل مسافران و رهگذران دیار خیام و عطار را به وجد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانمایی نامناسب شهرک صنعتی 
در این رابطه رییس اداره هواشناسی نیشابور به خبرنگار ایرنا گفت:جانمایی شهرک‌های صنعتی در مناطق جنوبی نیشابور به دلیل تراکم‌ جمعیت کمتر و باد بیشتر که موجب جا به جایی دودها و گازها می‌شود بسیار بهتر است اما شهرک صنعتی خیام، نیروگاه سیکل ترکیبی و فولاد خراسان در قسمت شمالی و کنار کوه احداث شده‌اند.
مهدی بلوکی افزود: برای جانمایی صنایع و شهرک‌های صنعتی از اداره هواشناسی استعلام نمی‌شود و این طرحها پیوست هواشناسی ندارد البته در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ هم به بخش تغییرات اقلیمی توجهی نشده و این مشکل در بیشتر سندهای بالادستی هم وجود دارد و در قانون هم تکلیفی در این زمینه برای دستگاه‌ها مشخص نشده است.
وی درباره تاثیر نیروگاه سیکل ترکیبی و فولاد خراسان بر آلودگی هوای نیشابور اظهار داشت: تاکنون با وجود درخواست‌های مکرر هنوز تحقیقاتی درباره این که چه نوع و چه میزان گازی توسط این ۲ واحد تولید می‌شود انجام نشده است و البته در حال حاضر افزون بر ۱۸۰هزار دستگاه خودرو در سطح نیشابور تردد دارند که حجم آلودگی این میزان خودرو از نیروگاه سیکل ترکیبی و فولاد خراسان هم بیشتر است.
رییس اداره هواشناسی نیشابور گفت: انجام تحقیقات درباره نوع و میزان گاز تولیدی نیروگاه سیکل ترکیبی و فولاد خراسان و استقرار ایستگاه تحقیقات بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و حدود سه سال طول می‌کشد.
بلوکی با اشاره به بروز پدیده وارونگی دما طی ۲۰ روز گذشته در نیشابور افزود: روزهایی که یک سامانه پرفشار وارد منطقه می‌شود پدیده وارونگی هوا رخ می‌دهد که در این روزها آلودگی هوا تشدید می‌شود و بر همین اساس طبق پیش‌بینی‌های انجام شده برای روزهای آتی و طی هماهنگی که با شهرداری نیشابور انجام گردیده یک دستگاه سنجش آلودگی هوا از مشهد آورده شده تا میزان آلودگی هوا در سطح شهر نیشابور طی چند روز اندازه‌گیری شود.
وی اضافه کرد: وارونگی هوا یک پدیده هواشناسی است و زمانی اتفاق می‌افتد که برخلاف روال همیشگی، دمای هوا در نزدیکی سطح زمین سردتر از لایه‌های بالای جوی شود که سبب می‌شود مکش هوای سطح زمین به لایه‌های بالاتر انجام نشده و جا به جایی هوا به وسیله باد اتفاق نیفتد.
رییس اداره هواشناسی نیشابور گفت: در این وضعیت در ارتفاع ۱۰۰ تا ۵۰۰متری سطح زمین یک لایه تشکیل می‌شود که مانع از خروج و جا به جایی گازها شده و موجب سکون  و افزایش آلودگی هوا در آن منطقه می‌گردد.
بلوکی با اشاره به این که پدیده وارونگی هوا ارتباطی با آلودگی هوا ندارد تصریح کرد: با افزایش میزان دود و گاز تولیدی از کارخانه‌ها و خودروها در هنگام بروز پدیده وارونگی هوا دودها در این لایه گیر می‌کند که در  حالت عادی مانند روستاها تاثیر چندانی ندارد ولی در مناطق شهری هر چه قدر تعداد خودروها و کارخانه‌های تولید کننده دود و گاز بیشتر باشد این پدیده مشکل‌سازتر می‌گردد.
وی با اشاره به رواج مرتفع‌سازی در سطح شهر نیشابور افزود: به دلیل وضعیت جغرافیایی نیشابور در بخش ساخت‌وسازها باید توجه داشت که مسیر باد از سمت کوه به دشت مسدود نشود و در حاشیه بلوارهای شرقی- غربی با ایجاد ساختمان‌های بیشتر از چهارطبقه و به هم‌ چسبیده در بخش شمالی یا جنوبی آن بلوار یک دیواره ایجاد نشود که مانع از عبور باد گردد در غیر این صورت در زمان‌هایی که پدیده وارونگی هوا بروز می‌کند شاهد تشدید و انباشت آلودگی در مرکز شهر خواهیم بود.
او با اشاره به تغییر اقلیم‌ها یادآور شد: آلودگی هوا از طریق خودروها و کارخانه‌ها در کاهش میزان بارندگی‌ها حدود ۱۵ درصد تاثیرگذار است و بیشترین علت آن پدیده گرمایش جهانی است که در شکل‌گیری توده‌های بارش‌زایی که از سمت دریای مدیترانه، خلیج فارس و دریای سرخ به سمت نیشابور می‌آیند موثر است. 

ضرورت نصب دستگاه‌های‌ کنترل کیفیت هوا در نیشابور
معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور هم گفت: در سند توسعه نیشابور هواشناسی در پیوست محیط زیست قرار دارد و با توجه به این که صنایع فولادی و نیروگاهی بر کیفیت هوا تاثیر می‌گذارد نصب دستگاه‌های‌ کنترل کیفیت هوا در این شهرستان ضروری است.
علیرضا قامتی افزود: در نیشابور طی سه سال اخیر به میانگین بارش بلند مدت رسیده‌ایم اما نوع پراکنش آن و جنس بارش‌ها متفاوت بوده است‌ که این موضوع نشان‌دهنده تغییرات آب و هوایی است.
وی با اشاره به این‌که تغییرات سبک زندگی و صنعتی شدن تاثیرات زیست محیطی بر جامعه تحمیل خواهد کرد یادآور شد: آن‌چه باید به آن عمل کنیم بحث سازگاری نشات گرفته از استانداردهای ابلاغی است که باید رعایت شود.
فرماندار نیشابور در خصوص ‌مسائل مطرح شده درباره سوخت نیروگاه سیکل ترکیبی نیشابور گفت: ۲ برج‌ نیروگاه نیشابور، سیکل ترکیبی است و چهار برج دیگر آن سوخت مایع و گازوئیل می‌سوزاند و اصلا سوخت مازوت در نیروگاه نیشابور مصرف نمی شود.
قامتی با اشاره به وجود ذخیره  ۱۳۰ میلیون لیتری سوخت در این نیروگاه افزود: برخی می‌گویند گازوئیل مصرفی در این نیروگاه متفاوت است که از نظر منطقی صحیح نیست چرا که ما از همان‌گازوئیل شهرستان استفاده می‌کنیم و اصلا چنین امکانی فراهم نیست.
وی ادامه داد: در حال حاضر برخی شاخص‌ها در مرکز کنترل ترافیک نیشابور رصد می‌شود که مطابق آن خیابان‌ امام خمینی و ۱۷ شهریور از نقاطی هستند که بیشترین آلودگی را دارند.
شهردار  نیشابور هم گفت: پارسال طی بررسی‌های اولیه با توجه به این‌که نیشابور را همه به هوای صبحگاهی مطبوع و باطراوت می‌شناسند متوجه شدیم متاسفانه واقعیت امروز برخلاف این موضوع است و این مساله نگرانی‌هایی را در خصوص آلودگی هوای نیشابور ایجاد کرد.
علی نجفی افزود: در پالایش هوایی که از نیشابور انجام شد داده‌های نگران‌کننده‌ای به دست آمد و نشان داد تصورات ما درخصوص وضعیت هوای نیشابور متاسفانه درست است و برای این‌که داده‌ها دقیق شود امسال هم مجدد موضوع سنجش هوا را در دستور کار قرار دادیم. 
وی اظهار داشت: طی مکاتبه‌ای که با هواشناسی انجام شد روزهایی که وارونگی هوا اتفاق می‌افتد شناسایی شد و اکیپی با تجهیزات لازم به شکل پیمانکار بخش خصوصی به نیشابور آمد تا کار سنجش آلودگی هوا را در شهر نیشابور انجام دهد البته ممکن است یک‌سری منابع آلوده‌کننده در خارج شهر نیشابور نیز وجود داشته باشد که این‌منابع می‌توانند واحدهای صنعتی پیرامون شهر باشند.
شهردار نیشابور با بیان‌این‌که به دنبال ایجاد دستگاه‌های ثابت سنجش آلودگی هوا هستیم اما قیمت آنها بالا و بیش از ۱۰ میلیارد تومان است افزود: باید چهره آلوده هوای نیشابور به مسوولان استان و کشور نشان داده شود و ثابت کنیم نیشابور نیازمند و مستلزم توجه در این حوزه است.
نجفی ادامه داد: یک‌سری اعتبارات در حوزه دولتی مربوط به بحث آلودگی هوا، پایش‌ها و دستگاه‌های سنجش وجود دارد که متاسفانه چون اطلاع‌رسانی نشده و ایجاد حساسیت صورت نگرفته است به طور طبیعی نتوانسته‌ایم‌ از اعتبارات و تجهیزات دولتی در این موضوع بهره‌مند شویم.
وی اضافه کرد: یکی‌از مواردی که ما به دنبال آن هستیم‌ نشان دادن واقعیت‌هاست، نمی‌خواهیم مردم و فعالان حوزه صنعت را نگران کنیم بلکه باید واقعیت‌ها را بدانیم و همان‌طور که نباید نابجا نگران باشیم، نباید نابجا نیز خوش‌بین باشیم. ما در یک شرایط نزدیک به هشدار قرار داریم و باید مراقب باشیم به نحوی نشود که در شرایط بحران قرار بگیریم ‌و بعد بخواهیم چاره‌اندیشی کنیم که آن موقع دیگر دیر شده است.
او با بیان این‌که شهرداری مراکز معاینه فنی را تحت‌نظارت دارد تا خودروهای آلاینده جدا شوند و به سمت تعمیرات بروند ادامه داد: یکی از طرح‌هایی که در کشور انجام می‌شود بحث پایش روزانه خودروها به شکل هوشمند در طرح LEZ است. در این طرح خودروهایی که فاقد معاینه فنی هستند از طریق دوربین ها شناسایی و قانون در مورد آنها اعمال می‌شود که به دنبال این هستیم‌ این طرح را در نیشابور نیز اجرا کنیم. 

آلایندگی خودروها علت عمده آلودگی هوای نیشابور است 
رییس اداره حفاظت محیط‌زیست نیشابور در این زمینه گفت: عمده مشکلی که ما در حوزه آلایندگی شهر نیشابور داریم آلایندگی خودروهاست چون در روزهای تعطیل وضعیت بهتری داریم.
محمدمهدی نوربخش افزود: متاسفانه ما در زمینه نوع سوخت مصرفی این خودروها مشکل داریم و از نمایندگان‌ مجلس درخواست کرده‌ایم که پیگیر موضوع بنزین استاندارد در جایگاه‌های سوخت نیشابور باشند.
وی اضافه کرد: نوع ترافیک شهر، نوع سوخت مصرفی خودروها، مصرف خانگی، نظارت‌ها بر واحدهای صنعتی، ساختمان‌سازی، فضای سبز، موضوع ورود ریزگردها از شهرهای مجاور و فرهنگ مصرف مردم، همه باید در کنار هم مدنظر قرار بگیرد تا کیفیت هوای نیشابور مطلوب بماند.
رییس اداره حفاظت محیط‌زیست نیشابور گفت: سال گذشته با همکاری شهرداری نیشابور در مواقعی که مساله وارونگی هوا رخ داد از آزمایشگاه معتمد درخواست کردیم در نقاطی که تاثیرگذاری بیشتری در بخش آلایندگی‌های صنعتی و  ترافیکی دارند موارد را رصد کنند و بر اساس نتایج آن درخواستی را به فرمانداری دادیم و اعلام کردیم بر مبنای این نتایج و آزمایش‌ها در وضعیتی هستیم که به ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا نیاز داریم و یکی از دغدغه‌های اصلی ما این است که بتوانیم از آلودگی هوا پیشگیری کنیم تا مانند کلان‌شهرها نشویم.
نوربخش افزود: تا زمانی که ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در نیشابور مستقر نشود نمی‌توانیم به صورت قطعی و با اعداد و ارقام دقیق اعلام کنیم که وضعیت آلودگی هوای نیشابور چگونه است و ایستگاه‌های سنجش کیفیت هم باید در قسمت‌های مناسب نصب شوند تا بر اساس آن بتوانیم در طول سال وضعیت هوا را رصد کنیم و ببینیم شاخص هوای ما در چه وضعیتی است و در این راستا هم‌اکنون به حداقل چهار ایستگاه سنجش کیفیت هوا در این شهرستان نیاز داریم.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

برچسب‌ها تغییرات اقلیمی علی نجفی نیشابور سعدی طرح LEZ شهرداری نیشابور وارونگی دما آلودگی هوا سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغییرات اقلیمی علی نجفی نیشابور تغییرات اقلیمی علی نجفی نیشابور سعدی طرح LEZ شهرداری نیشابور وارونگی دما آلودگی هوا سازمان هواشناسی اخبار کنکور پدیده وارونگی هوا اداره هواشناسی کیفیت هوا نیشابور گفت شهر نیشابور رییس اداره آلودگی هوا سنجش کیفیت دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۹۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران با بیان اینکه ۹ تا ۱۳ درصد گروه‌های سنی مختلف در کشور به بیماری آسم مبتلا هستند، گفت: از آنجا که آسم یک بیماری التهابی است، آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد؛ بر همین اساس در کلان‌شهرها که آلودگی هوای بیش‌تری دارند، میزان ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا؛ مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی درباره بیماری آسم توضیح داد: پروسه ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: اکثر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند.  

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم  آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین سایر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.  

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود  ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشورها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.
آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم
استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آنها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهرها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.   شهرهای اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند.  

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهرهای بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آنها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو  آلرژن‌های محیط‌ باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عددهای بالاتر مربوط به آسم کودکان است.
نقش داروهای استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد.   امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از داروهایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این داروها در دسترس بیماران قرار گیرند.   
ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و  هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز  تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.  

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا  هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، جدیدترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق داروهای بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن  آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آنها انجام می‌شود.  

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. اکثر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را  کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت